Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

XV. smotra folklora - 2013. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013 21:47

Zadnje subote u mjesecu studenom održana je XV. smotra dječjih folklornih skupina zagrebačke županije pod nazivom „Cinguli rajnguli“. Nastupilo je 13 dječjih skupina, a među njima i naše male folklorašice s koreografijom naziva „Ovčice na paši“. Smotru je pratila tročlana stručna komisija u sastavu: dr. sc. Iva Niemčić (ples), prof.Vesna Zorić (nošnja) i Željko Bradić (glazba). Komisija je jednoglasno odlučila da predstavnici županije na državnim smotrama budu KUD "Mihovil Krušlin" Šenkovec na smotri u Kutini i KUD "Strmec" Strmec na smotri u Vinkovcima.

U nastavku donosimo osvrt prosudbene komisije na njihov nastup:
Željko Bradić: Početni recitativ dovoljno je uvjerljiv i razgovijetan s odličnim pojedincima. Brojalica je složna i melodijski čista, odlično pjevanje uz ribež dopadljivo. Nečista intonacija u pjevanju može se izbjeći sviračkim uvodom za svaku kiticu, a ne tekstualnom najavom. U nastavku odlično pjevanje uz izvrsnu i složnu pratnju čini ovu izvedbu uzornom. Bravo!
dr. sc. Iva Niemčić: Četrnaest vrlo uredno odjevenih i počešljanih djevojčica predstavilo nam se dječjim igrama, brojalicama i plesovima. Male plesačice su odlično uvježbane, sigurne u nastupu, fine dikcije i scenskog držanja. Odabir plesnog materijala je primjeren uzrastu izvođačica. Koreografija teče bez zastoja, prijelazi između plesova, pjesama i brojalica su spontani, gotovo nevidljivi. Scenske slike su vrlo precizno izvedene. Sve pohvale mladim plesačicama i voditeljima na odličnom nastupu!
prof. Vesna Zorić: U većini nastupa kostimna scenska slika je bila izvrsna. Odlične kostimne slike imali su „Strmec“, „Bistra“, Šenkovčani, „Kraluš“ „Seljačka sloga“ iz Kupinca i „Šiljakovina“.

Čestitke našim curkama i njihovim voditeljima Tomislavi i Miroslavu, te sretan put na „Vinkovačke jeseni“ iduće godine.

 
valid xhtml valid css