Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Večer dječjeg folklora 2014. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 11:28

Druga Večer dječjeg folklora održana je 14. svibnja u Osnovnoj školi Lučko, a nastupili su i Strmečki mališani.

Dan Osnovne škole Lučko, župni blagdan Sv. Ivana Nepomuka te Dan Općine Stupnik proslavio se na poseban način. Mnoštvo djece iz raznih krajeva Hrvatske prikazalo je bogatstvo tradicije i običaja.

Prvi domaćini Kulturno umjetničko društvo „Kraluš“ iz Stupnika uz Tamburaški sastav OŠ Lučko izveli su tri hrvatske narodne skladbe i otvorili Večer dječjeg folklora. Uz njih su domaćini bili i Kulturno umjetničko društvo „Sijač“ iz Lučkog koji je prikazao pjesme i plesove Istre.

Gosti su bili Folklorni ansambl „Žuna“ iz Bedekovčine i Kulturno umjetničko društvo „Cvijet“ iz Cvetkovića pokraj Jastrebarskog koji je oduševio tradicionalnim instrumentima poput prde, riflje i zvona.

Strmečka su djeca prikazala koreografiju Ovčice na pašu. Pjesma i ples malenih članova KUD-a ispunila je prepunu dvoranu i pokazala kako vrijedi stara uzrečica: Mali tić, veliki krič!

Ova manifestacija bila je prilika da djeca izmjene iskustva o radu svojih KUD-ova i nauče neke nove tradicionalne igre koje njihovi novi maleni prijatelji uče na probama. A kako bi sve ostalo u zaigranim dječjim rukama čak su i voditelji programa bili učenici šestog razreda koji su svoju ulogu odradili poput pravih profesionalaca.

 
valid xhtml valid css