Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

TZ Zagrebačke županije ugostila "Jurjevo v Strmcu" PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 07:22

Sve do 2. lipnja moći ćete saznati što je diža, korito, sitnica, riflača, ručna žaga, sito i struganja. A to nisu svi izloženi predmeti u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj 42 gdje je postavka izložbe ˝Jurjevo v Strmcu˝.

TZ Zagrebačke županije ponukana nedavnom proslavom Jurjeva odlučila je svim znatiželjnicima predstaviti dio kulturne baštine našega kraja, a u tome su joj pomogli TZ Grada Svete Nedelje i KUD Strmec. Gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin otvorio je izložbu, a KUD-ovci su ga popratili pjesmom.

Dolazak Zelenog Jure pjesmom i plesom pozdravili su članovi KUD-a. Prigodnim glazbenim programom približili su bogatstvo običaja Svetonedeljskog kraja. Došel je, došel Jura zeleni je samo jedna od pjesama koja se morala naći u predstavljenom repertoaru. Obiteljska atmosfera, ugoda i prijateljstvo riječi su kojima su članovi KUD-a i posjetitelji opisali otvorenje izložbe.

Domaći kolači, vino, meso i ostalo bogatsvo gastronomije naših krajeva ispunili su ugodnim mirisom već prijateljski, topli ugođaj i upotpunili doživljaj. Stoga su svi srdačno pozvani da u sljedećim danima posjete izložbu i upoznaju kakvo bogatstvo krije Svetonedeljski kraj.

 
valid xhtml valid css