Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Svetonedeljski Božić PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 29 Prosinac 2013 15:32

Prepjevali pjesme Primorja i Dalmacije, upoznali posjetitelje s pjesmama Gradiščanskih Hrvata i Hrvata iz Boke, podsjetili sve na poznate, stare domaće napjeve, a oduševili stihovima Zagorja.

Ivanje se proslavilo u crkvi Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu. Tradicionalni Božićni koncert ugostio je i ove godine župnik Dragutin Bubnjar. Gradski zbor i tamburaški orkestar činili su članovi skoro svih KUD - ova grada Svete Nedelje i pokazali vokalnu jačinu i odličnu organizaciju. Petra Vojvodić uvježbala je tamburaše, dok su pjevači bili ravnani Krešom Maračićem. Sve poznate pjesme pjevali su posjetitelji uglas sa zborom i riječima jednog posjetitelja: ˝prisjetili se mladosti kada se Božić slavio na slami u toplini doma˝. Višeglasje u pjesmi Zagorskog podneblja i snažni muški glasovi izmamili su dugotrajan aplauz publike, koja nije mogla sakriti oduševljenje. Koncert je zaljučen pjesmom Narodil nam se kralj nebeski koju su od srca zapjevali članovi gradskog zbora, ali i svi posjetitelji.

Svetonedeljski Božić tradicija je koju treba očuvati kako bi barem jednom godišnje sve kulturne udruge zajedno radile, učile jedne od drugih i pokazale slogu. Zato se iščekuje sljedeći zajednički nastup gdje će, nadamo se, svi pridonjeti.

 
valid xhtml valid css