Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Sveta Lucija štiti Strmec PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 17:50

Zaštitnica slijepih, ratara, staklara, krojača, vratara i kovača, a kuje i sreću u vrijeme blagdana Strmcu. Polako, uz svetog Nikolu, sveta Lucija postaje zaštitnica Strmca i njegovih građana.

Pjesmom je KUD ˝Strmec˝ pozdravio mnogobrojnu publiku i pokazao snagu zajedništva 13. prosinca. Voditeljica i dobri duh manifestacije Verica Kundrata svojom je vedrinom na početku uvela sve u dobro blagdansko Predstavila je nove članove društva, jer došlo je vrijeme za ˝smjenu generacija˝, kako je to simpatično nazvala Kundrata, koji su nada da će društvo i dalje ovako aktivno i dobro djelovati.

Svi su zajedno zapjevali i zaplesali ˝Tri koraka sim, tri koraka tam˝ te predstavili bogatu glazbenu tradiciju svetonedeljskog kraja. Publika je zasigurno zapamtila ženske vokale koji su s nevjerojatnom preciznošću i vedrinom otpjevale i otplesale Oj jabuko črleniko. U svojim su domovima prepričavali i drmeš na kojem bi članovima KUD-a pozavidjele i neke profesionalne udruge. Najmlađi članovi društva pomogli su malome mačku potražiti dom u igrokazu koji je osmislila nova voditeljica Tomislava Horvatić i prikazali dječju nevinost i optimizam koji danas često nedostaje.

Kako nijedna proslava, pa tako ni ova ne može proći bez dobre glazbe na scenu je stupio Kontra bend, za koji Strmčani vjeruju da su mlade nade svjetle budućnosti. Neki od članova benda su ujedno i članovi društva te u svom djelovanju imaju svesrdnu pomoć i uvijek dobrodošao savijet prof. Miroslava Hriberskog.

Glumačka skupina ˝Družina˝ nastavila je sagu o životu na selu. Jožek se vratio bogat iz Njemačke i njega, odabranicu i punicu očekuje svjetla budućnost, no uvijek se nešto može promijeniti. Pokazalo se kako se nastavak ovog humorističnog isječka zasluženo iščekuje svaku godinu.

Kulturni dio programa zaključen je pjesmom o Strmcu, a okupljeni su nastavili druženje uz domjenjak u predvorju Društvenog doma. Mjesni odbor je u suradnji sa svim udrugama koje djeluju na području Strmca i uz pomoć Grada Sv. Nedelje pokazao kako su ljubav i zajedništvo stup svakoga mjesta zbog čega je i ova manifestacija toliko uspješna.

 
valid xhtml valid css