Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Sv. Katarina u Brestači PDF Ispis E-mail
Srijeda, 03 Prosinac 2014 10:54

Blagdan Svete Katarine obilježen je u Brestači. Sveta Katarina zaštitnica je naselja Brestača i tradicionalno se slavi njezin blagdan već dugi niz godina.

Cijelokupna proslava započela je svetom misom u kapeli Sv. Katarine, a u večernjim satima proslava je završila u Društvenom domu u Brestači. Proslavi su prisustvovali i članovi KUD-a Strmec. Koreografiju koju su predstavili nazvali su ˝Čula jesam˝. Obuhvatila je pjesmu Čula jesam, Da se dragi ženi, Milica te plesove Polku, Repu i Drmeš. Za kraj su izveli Dojdi Jožek i Letovanić. Uz Strmčane nastupili su i domaćini KUD Brest te KUD Seljačka sloga iz Bobovca i KUD Biđani iz Bićkog Sela. Svatko od njih ukratko je predstavio dio svog bogatog tradicijskog repertoara kako bi upoznao mnogobrojne goste i stanovnike Brestače s pjesmama i plesovim prepoznatljivima za njihov kraj.

Dio slavlja bilo je i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan te zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić. Oni su se prisutnima obratili prigodnim riječima, a sudionicima su za njihov nastup uručene zahvalnice.

 
valid xhtml valid css