Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Nastup u emisiji Fio show PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 08:06

U šumici pri potoku, autorsku pjesmu voditelja Miroslava Hriberskog, zapjevale su u programu Jabuka TV-a Strmčanke i najavile još jedan odličan nastup. Predstavile su KUD Strmec i sugrađane pred višemilijunskim brojem gledatelja popularne emisije Fio show.

Voditelj Ivan Fiolić - Fio nije krio oduševljenje glasom i postavom KUD -ovki. Posebno ga je, a i sve suradnike, oduševila počimalja Dorotea Golubić koja je svojim glasom doprinjela usklađenom i uvježbanom pjevanju svih. Ovom prilikom ženski dio KUD - a samostalno je uz orkestar odradio nastup, a izostanak muških glasova nije se ni primjetio, te su Strmčani ponovo pokazali svoju nevjerojatnu mogućnost prilagodbe i amatersku profesionalnost. Ovom prilikom glasnogovornica društva bila je Verica Kundrata koja je voditelja Fiolića počastila prigodnim poklonima među kojima se našao i posljednji album KUD-a snimljen za fonoteku Hrvatskog radija. Opisala je rad društva i neizostavno spomenula nastupe izvan Hrvatske za što je i sam Fio rekao kako je to najbolja promocija našeg folklornog bogatstva i kako se time trebaju svi ponositi. Dojdi Jožek i Djevojka se u Savici kupa bile su također izbor Miroslava Hriberskog te je poletnost tih pjesama svakako bila dobar odabir za ovakav nastup. Hriberski je ukratko istaknuo važnost očuvanja izvornog folklora i planove KUD a Strmec da takav tip djelovanja i dalje njeguje. Pjesma Žena muža zaključila je ovaj televizijski nastup ženskih vokalnih snaga, a posljednju riječ imao je orkestar koji je Drmešom rasplesao sve u studiju.

Ivan Fiolić pozvao je Strmčane i Strmčanke ponovo u svoju emisiju u nadi kako će sljedećeg puta njihovo druženje biti mnogo duže jer, istaknuo je, u ovakvom društvu uvijek rado uživa.

 
valid xhtml valid css