Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

1. Samoborski medni dani PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Listopad 2009 20:07

17. i 18. listopada 2009. održani su1. Samoborski medni dani u organizaciji pčelarske udruge „Samobor i Sv. Nedelja“ na Trgu Matice Hrvatske u Samoboru. 

Medni dani su zamišljeni kao tradicijska manifestacija edukativno-turističko promidžbenog  karaktera,. Na manifestaciji sudjelovali su pčelarke i pčelari te pčelarske udruge s područja Zagrebačke županije (8 udruga) i drugi izlagači, uz promotivnu prodaju pčelinjih proizvoda te pribora i opreme za pčelare. Također su održana četiri predavanja otvorena za javnost iz područja novih tehnologija pčelarenja, apiterapije, ekološkog pčelarenja te medonosnog bilja.

 
Prve dane su podržali kulturnim programom, pjesmom i plesom  pjevačka društva grada Samobora PD ˝Jeka˝ i DPZ ˝Samoborček˝, te KUD ˝Strmec˝ svojom plesnom točkom ˝Strmečki venček˝ i tamburaško-mandolinistički orkestar obradama poznatih jazz i blues  pjesama – What a difference a day makes, By by blues, I can't give you anything but love… te vjerojatno najpoznatijom pjesmom talijanskog festivala Sanremo (1964. g.).– Una lacrima sul viso.

 
Nastup KUD-a PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 15 Listopad 2009 23:17

KUD će nastupiti na manifestaciji 1. Samoborski medni dani , 17. listopada na Trgu Matice hrvatske u Samoboru s početkom od 10.30 do 12.00 sati.

Također če taj dan, KUD nastupiti na smotri folklora V. Vratišinske vesele vurice, 17. listopada u dvorani Doma kulture u Vratišincu s početkom u 19:00 sati u organizaciji društva dr. Vinko Žganec iz Vratišinca.

 
 
POPEVAJU LEPO TAK… PDF Ispis E-mail
Srijeda, 23 Rujan 2009 19:30

Narodno sveučilište Dubrava u Zagrebu  je u subotu 12. rujna  bilo mjesto pjesme i plesova izvornog folklore Hrvatske. Smotra je započela mimohodom svih sudionika kroz Dubravu, gdje su svi KUD-ovi imali priliku ˝u hodu˝ prikazati neke detalje iz svog bogatog rada. Svoje običaje i veselje prikazali su domaćini KUD  ˝Valentinovo˝ kao uvod u cijelu manifestaciju.  KUD ˝Lepogavski pušlek˝ (Lepogalva) , HSPD ˝Sljeme˝ (Šestine,Zagreb), KUD ˝Graničar˝ (Čazma), KUD ˝Delinice˝ (Delnice), KUD ˝Dubrava˝ (Zagreb), KUD ˝Đeram˝ (Viljevo) prikazali su svoj dugogodišnji rad odličnim nastupima te zasluženo dobili sve naše pohvale. KUD ˝Strmec˝ prikazao je tzv. ˝Strmečki venček˝. To je splet pjesmi i plesova našega kraja : Djevojka se u Savici kupa,  Sela Jela,  Mužek si pluži, Oj jabuko črleniko, Oberštajer, Rašpa, Igra kolo lepa Mara te odlična tzv. Mirekova polka sa vrlo efektnim završetkom gdje sve djevojke i žene u jednoj liniji lupajući o pod kreću se polako prema publici što daje dojam složnosti. Večer folklora završila je u veselom tonu zabave na kojoj su tamburaši svakog, pa tako i našeg KUD-a, prikazali da znaju mnogo više od prikazanog na pozornici.

 
Dvadeseta godišnjica DVD-a Strmec PDF Ispis E-mail
Subota, 12 Rujan 2009 11:40

Na početku srdačno čestitamo DVD-u Strmec hvalevrijednu dvadesetu godišnjicu postojanja! Svečanim mimohodom vozila i ljudi, ulicama Strmca, 5. Rujna, započela je svečana proslava kojoj su prisustvovali brojni gradski uglednici te gradonačelnik grada Sveta Nedelja, gosp. Drago Prahin koji je uručio ključeve novog vatrogasnog vozila. Nakon svečane sjednice kojoj su prisustvovale i članice KUD-a ˝Strmec˝ ( Ivana Petravić, Tomislava Horvatić I Marija Jertec – Kolar) u posljepodnevnim satima održano je natjecanje vatrogasnih društava. Pobjednici muških ekipa bili su članovi DVD-a Otok, a najbolje među ženskim ekipama bile su članice DVD-a Odranski Obrež – čestitke svima! Taj bitan dan za naš DVD završen je u veselom tonu zabave uz bend Diablo i brojne posjetitelje koji su došli čestitati našim vatrogascima na uspješnom radu. Ovim putem se zahvaljujemo Strmečkim vatrogascima na pomoći koju su nam pružali svih ovih godina, osim u gašenju požara, također i u u obliku organiziranja naših koncerata, prijevoza na nastupe…. Na kraju dečkima želimo još najmanje ovako uspješnih 20 godina rada!

 
« Početak«313233343536»Kraj »

Strana 35 od 36.
valid xhtml valid css