Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Deset godina rada i veselja PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 13 Prosinac 2009 21:34

S malim zakašnjenjem, ušavši već u jedanaestu godinu svoja djelovanja kulturno – umjetničko društvo  ˝ Strmec ˝ je proslavilo deset godina uspješnog, ali i vrijednog rada. Nagradu za  trud omogućila je uprava društva, naravno uz financijsku pomoć članova kao i cijelo ovo vrijeme krize, odlaskom na izlet, ujedno i godišnju skupštinu u Grešnu Goricu nadomak dvorca Veliki Tabor.

Dan je započeo u Pregradi svetom misom koju su pjevali članovi KUD-a te time priredili ugodno iznenađenje svim prisutnima. Popodne su kudovci izdvojili za službenu godišnju skupštinu društva, ali provedeni su i ugodne trenutci u veselju i pjesmi,  kao i uvijek. Prisjetili su se samih početaka koji su bili davno u jesen 1998. godine.

Više...
 
Svirci moji PDF Ispis E-mail
Petak, 27 Studeni 2009 10:19

U subotu 7. studenog 2009. u emisiji Hrvatske radio televizije ˝Svirci moji˝ uz goste, vrsne glazbenike,članove ˝Paganini benda˝, tenora Tvrtka Stipića , popularnu žensku klapu iz Rijeke ˝Hreljin˝, tamburaški orkestar HRT-a i druge poznate pjevače i glazbenike nastupio je i KUD ˝Strmec˝.

Društvo je prikazalo svoje dvije koreografije svetonedjeljskih pjesmi i plesova,a pozornicu je najviše uzdrmao stari strmečki drmeš te polka. ˝Svirci moji˝, emisija autora Siniše Leopolda,redatelja Zdravka Bilandžije i voditeljice Ane Brbore – Hum, jedna je od najgledanijih hrvatskih emisija narodne, starogradske i moderne pjesme te nastup i prikazivanje svoga rada pred tolikim auditorijem društvo smatra jednim od svojih najvećih uspjeha.

Također svoje izvanredne vokalne mogućnosti prikazao je i voditelj društva, bariton prof. Miroslav Hriberski uz pratnju tamburaškog orkestra hrvatske radio televizije izvevši pjesmu "Vu plavem trnaci" i time stavio još jednu krunu na svoj dugogodišnji rad.

 
MARTIN JE U ZAGREBU PDF Ispis E-mail
Utorak, 17 Studeni 2009 10:29

Osmu godinu zaredom,na trgu Petra Preradovića, na manifestaciji ˝Martin je u Zagrebu˝, predstavili su se vinari te proizvođači sireva i domačih kolača iz Zagreba i Zagrebačke županije. Sveti Martin koji se slavi 11. studenog za vinare je najsvečaniji blagdan i posljednji u nizu od pet svetaca zaštitnika vina ( sv. Vinko, sv. Juraj, sv. Ivan, sv. Mihovil te sv. Martin).

U subotu, 7. studenog, krštenje mošta na Cvjetnom placu popratio je i KUD ˝Strmec˝ prigodnim trosatnim programom, prikazavši veselje narodnih običaja. Društvo je prikazalo nošnju,pjesme i plesove strmečkoga kraja glavnome gradu.

KUDova sekcija vrhunskih svirača osim drevnih narodnih pjesama  ( Djevojka se u savici kupa, Zorja je zorja, Lepi naši strnokosi…) zasvirala je i pjesmu o Strmečkome kraju, te uz svesrdnu pomoč pjevačima, Zagrepčana i Hrvatskog političkog vrha, središtem Zagreba orile su se i dobro znane pjesme Na Sljeme,na Sljeme,na Sljeme, Lepi ti je Zagreb grad, Na malenom brijegu, Samoborci piju vino z lonci, Serbus dragi Zagreb moj… Osim KUDa  ˝Strmec˝ svoj rad glavnome gradu prikazali su KUD ˝Prepuštovec˝ (Sesvetsko Prigorje) i KUD ˝Hajdenjaki˝ (Gradišče) martinjskim programom kroz cijelo poslijepodne.

 
V. Vratišinske vesele vurice PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Listopad 2009 20:09

Dom kulture u Vratišincu, 17. listopada 2009.  ugostio je u organizaciji kulturno – umjetničkog društva ˝Dr. Vinko Žganec˝ (Vratišinec) smotru  folklora pod nazivom Vratišinske vesele vurice,a ove godine održane su peti puta,a nadamo se još najmanje toliko godina ove hvalevrijedne manifestacije koja u Međimuirje dovodi velik broj folkloraša i ljubitelja tradicijskih običaja.

Ove godine veselje uz pjesmu i ples pružili su sami domaćini KUD "Dr. Vinko Žganec " (Vratišinec) dvjema koreografijama izvornih pjesama i plesova Međimurja, te također svaki sa dvije odlične koreografije njihovi gosti KUD "Klaruš " (Maruševec) i KUD ˝Strmec˝. Naše društvo je prikazalo ljepotu običaja strmečkog kraja u koreografijama SVETONEDELJSKA SVADBA pjesmama i plesovima: Okolo grada,Dobra večer stara mila majko,Djevojka se u Savici kupa, Zorja je zorja i Polka. Druga koreografija STRMEČKI VENČEK oduševila je izvedbama Lepi naši strnokosi, Sela jela, Mužek si pluži, Oj jabuko črleniko, Oberštajer, Rašpa, Igra kolo lepa Mara i tzv. Mirekova polka.

 
« Početak«313233343536»Kraj »

Strana 34 od 36.
valid xhtml valid css