Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

BUDI ŠTO ŽELIŠ – RIJEČKI KARNEVAL 2010. PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 08:47

U subotu 06.02.2010. godine, održan je Dječji karneval u Rijeci po vodstvom njihovog Meštra karnevala, kojem su prisustvovali i najmlađi članovi KUD-a ˝Strmec˝. Predstavili su se kao Strmečko licitarsko srčeko u svojim unikatnim maskama koje su radile voditeljica dječjeg folklora KUD-a , Ivana Petravić, članica društva Nevenka Petravić te mama jednog djeteta gđa. Marina Mučnjak Golubić.

Djeca su svoje ˝srce˝ predstavila na pet pozornica duž Rijeke i Rječkog Korza počevši od Delte prema ulici Scarpina, s Korza su stigli na Trg Republike Hrvatske, a zadnju točku su imali na Jadranskom trgu. Plesali su i pjevali u pratnji Ivane Petravić i prof. Miroslava Hriberskog koji je ujedno i skladao pjesmu kojom su se predstavili: Fašnik v Svetoj Nedelji. Osim predstavljanja široj publici djeca su imala i susret s gradonačelnikom grada Rijeke Vojkom Obersnelom, gdje su izvela recitaciju dječje fašničke pjesme te razmjenili prigodne darove.


Djeca nisu krila svoje oduševljenje viđenim maskama ostalih skupina te predstavaljnjima ostale djece. Svoje veselje podijelili su s prisutnima te upoznali djecu drugih skupina i s njima se družili te sklopili nova prijateljstva. Ovo je bilo jedno novo i lijepo iskustvo za Strmečke Vrapčeke..

 
KONCERT POLJAKA, NJEMACA I HRVATA PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 08:42

U nedjelju 10. siječnja crkva sv. Katarine, na Zagrebačkom Gornjem gradu, bila je mjesto održavanja već drugu godinu zaredom zajedničkog koncerta vokalne skupine ˝WisŁa˝, poljske kulturne udruge ˝MikoŁaj Kopernik˝ u Zagrebu, njemačkog pjevačkog zbora ˝Deutscher Sangerchor Zagreb˝ i kulturno – umjetničkog društva ˝Strmec˝.

Nakon održane mise na poljskom jeziku kojoj su prisustvovali svi izzvođači i posjetitelji koncerta tradicionalnim božićnim pjesmama su se predstavili redom poljaci pod vodstvom dirigenta prof. Miroslava Hriberskog, pjesmama: Dzisiaj w Betlejem, Gdy sie Chrystus rodzi, Przybiezeli do Betlejem, Do szopy i Wsrod nocnej ciszy. Slijedio je njemački pjevački zbor vođen Melindom Emih Ovčarić s poznatim njemačkim blagdanskim pjesmama: Jetz fangen wir zum Singen an, Leise rieselt der Schnee, O Tannenbaum,o Tannenbaum, te pjesmom O du frohliche. Njihov nastup je popratila flautistica Judita Poljak.


KUD ˝Strmec˝ sa svojim tamburaškim orkestrom mladih pod dirigentskom palicom prof. Miroslava Hriberskog predstavio se pjesmama: Miško kaj stojiš, Dete milo, Ljubljeni Jezušek, U to vrijeme godišta i Svim na zemlji. Nakon pojedinačnog programa Njemci, Poljaci i Strmčani zajedno sa svim gledateljim otpjevali su tradicionalnu pjesmu Tiha noć ( Stille Nacht), Franza Grubera.


Koncert je završen večerom uz ugodno druženje u prostorijama poljske kulturne udruge ˝MikoŁaj Kopernik˝

 
Blagdani u KUD-u PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 17 Siječanj 2010 11:41

Blagdansko vrijeme obilježava mir i toplina doma. Ipak ni to nije sprječilo društvo iz Strmca da prikazuju svoj trud i rad. Vrijedno su radili i nastupali cijelo vrijeme Božićnih blagdana te oduševljavali sve vjerne posjetioce svojih manifestacija, kojih je svakim danom sve više.

Hoto vile, prvo naselje zatvorenog tipa u Hrvatskoj s malim djelom otvorenim za javnost, u subotu, 19. prosinca bilo je domaćin kulturno umjetničkom društvu Strmec. Društvo je prikazalo blagdanske običaje Svetonedeljskog kraja pred stotinjak slučajnih prolaznika te mnoštvom stanovnika Hoto naselja, koji su doselivši se uglavnom iz većih gradova u potrazi za mirnijim životom došli u Sv. Nedelju. . Neki od njih su po prvi puta imali priliku vidjeti kako su se prije radili ukrasi za božićno drvce od papira, kako su jabuke i slama bili pravo bogatstvo ispod drvca koje je krasilo svaki dom u vrijeme božićnih blagdana. Djeca folklornog ansambla Vrapčeki, KUD-a Strmec, prikazali su svoju pobjedničku koreografiju gradske smotre folklora – "Igramo se svadbe" te izmamili svima osmjeh na lice. Tamburaški orkestar mladih odsvirao je "Una lacrima sul viso", "What a difference", "I can`t give you" te druge poznate pjesme kojima je neke prisjetio na dane mladosti. Pjevači KUD-a su pak izvođenjem božićnih pjesama unjeli dašak topline i ugode koju ti blagdanski dani nose.

Više...
 
Sveta tri kralja PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 17 Siječanj 2010 11:31

Svetu misu u župi Don Bosco, u Podsusedu, drugu godinu za redom uveličao je KUD ˝Strmec˝ sa svojim pjevačima, starijim sviračima te tamburaškim orkestrom maldih. Na misi su pjevači u pratnji tamburaškog orkestra mladih, otpjevali tradicionalne blagdanske pjesme uz svesrdnu pomoć svih prisutnih.

Kratak koncert nakon mise započeo je pjesmom "Miško kaj stojiš" te se nastavio programom prigodnim za blagdansko vrijeme. Iznenađenje svim prisutnima priredili su svirači, izvevši splet koji je započeo tamburaškim orkestrom mladih, skladbom " Pod mostec", na tu izvedbu nastavila se starija muzika KUD-a, a sve je završeno zajedničkom svirkom starih i mladih ponovno skladbe "Pod mostec". Koncert je završen starom pjesmom "Narodil nam se", koju su pjevali zajedno s cijelim društvom svi prisutni iz sveg glasa.


Zahvaljujući organizatoru ˝Hrvatska žena˝ - ogranak Podsused , KUD je imao priliku pokazati i onima s druge strane Save dio svog rada, te biti u ugodnom društvu mještana Podsuseda i njihovog župnika don Tunje Blaževića.

 
« Početak«313233343536»Kraj »

Strana 32 od 36.
valid xhtml valid css