Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Cjelovečernji program u Podsusedu PDF Ispis E-mail
Utorak, 18 Svibanj 2010 08:31

KUD-a „STRMEC“ Vas poziva na cjelovečernji koncert pod nazivom „PONOVNO ZAJEDNO“ u nedjelju 23. svibnja 2010 u organizaciji podsusedskog KUD-a "KLAS". Početak koncerta je u 18.oo sati u Sportskoj dvorani „Sutinska vrela“.

Ovom prilikom Vam predstavljamo i ostale koji će nastupiti na koncertu: KUD „KLAS“ iz Podsuseda (uz pratnju mlađe tamburaške sekcije KUD-a "STRMEC", KUD „TOMISLAV“ iz slavonske Cerne, komorni zbor Don Bosco i mlađa folklorna grupa KUD-a "KLAS".

Cilj ovog cjelovečernjeg koncerta je prikupljanje financijskih sredstava za održavanje i obnovu instrumenata i narodnih nošnji u vlasništvu KUD-a „KLAS“ iz Podsuseda.

Ukoliko želite pogledati plakat događaja kliknite OVDJE. Očekujemo Vas u što većem broju!

 
Sretan Uskrs PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Travanj 2010 13:20

Zar ne osjećaš proljeće u svojem srcu? Uskrs je vrijeme nastajanja novoga! Vrijeme za novi žživot.

Sretan Uskrs i puno Božžjeg blagoslova žželimo svim posjetiteljima portala, svim članovima KUD-a i svim prijateljima!

Vaši administratori, moderatori, redakcija portala i svi članovi KUD-a "STRMEC".

 
Strmečka djeca na Dječjoj televiziji PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 21 Ožujak 2010 23:56

Najmlađi članovi KUD-a ˝ Strmec ˝ pod vodstvom Ivane Petravić, snimali su spotove za Dječju televiziju koja se prikazuje u programu OTV-a, MAX TV-a (kanal 800), Televizije Slavonije i Baranje, Čakovečke televizije, RI TV i drugih lokalnih i regionalnih televizija.

Uz pratnju tamburaškog ansambla KUD-a ˝Strmec˝, folklorni ansambl ˝Vrapčeki˝ snimio je spot za pjesmu Tancaj, tancaj crni kos, dok su samostalno snimili spotove za četiri dječje pjesme. Stihove pjesama: Cvrčak i žabe, te Što se u riječima krije, autorice Mirem Đimšite uglazbio je prof. Miroslav Hriberski, a djeca su ih izvela na sebi svojstven način, s veseljem i onom dječjom lakoćom. Autor teksta, Jedna je mačka glasovir svirala, Luko Paljetak, s oduševljenjem je prihvatio ideju o uglazbljivanju njegove pjesme od strane prof. Hriberskog te je iz dalekog nam Dubrovnika djeci, KUD-a ˝Strmec˝, izrazio podršku u njihovom radu te im zaželio sreću u snimanju spota i da tekst prikažu na način koji samo dječja srca znaju. Također je kazao da je ovo tek početak njihove suradnje te da će u budućnosti napisati, posebno za djecu iz Strmca, nekoliko pjesama. Dječji zbor ˝Strmečki mališani ˝ predvođeni solisticom, Gabrijelom Hriberski, snimili su prekrasnu osjećajnu pjesmu Majci čiji je autor glazbe i stihova prof. Miroslav Hriberski.


Dječja radost i neopterećenost problemima prekrasno su prikazana u spotovima pjesama gdje nervozi pred kamerama nije bilo ni traga. Na hrabrosti koju su djeca prikazala ispred tolikih snimatelja mogli bi se možda posramiti i mnogi poznatiji, te odrasliji zborovi.
 
KUD Strmec ponovno na HRT-u PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 21 Ožujak 2010 20:03

Nakon uspješno snimljene emisije Svirci moji, Kulturno-umjetničko društvo Strmec vratilo se na hrvatsku radio televiziju. Ovoga puta, na poziv prof. Ivice Ivankovića, društvo je snimilo 21 pjesmu izvornog folklora za fonoteku hrvatskog radija te za svoj drugi nosač zvuka. Snimljeni uradak izvornih pjesama, vezanih za naše područje uz Savu, moguće će biti poslušati u emisijama prof. Ivankovića na prvom programu Hrvatskog radija.

Društvo je snimilo pet pjesama u vokalno-instrumentalnom obliku: Zasadil jezuš vinograd (počimalje Vinca Prelec i Nevenka Petravić) i Igra kolo lepa Mara u izvedbi ženskog zbora te Jelica je travu brala (počimalja Vinca Prelec), Šemička i Djevojka se u Savici kupa (počimalja Iva Komarec) u izvedbi mješovitog zbora. Vokalna izvedba ženskog zbora očitovala se također u pet pjesama: Lepo moje Strmec selo predovodila je Verica Kundrata; Ej majka Maru, Cvet rožica i Sela Jela predvodila je Vinca Prelec, dok joj se u pjesmi Ej, Strmec selo pridružila i Danica Cvetković kao počimalja.

Više...
 
« Početak«313233343536»Kraj »

Strana 31 od 36.
valid xhtml valid css