Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Programsko izborna skupština HSS-a PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 26 Studeni 2012 21:23

U četvrtak, 22. 11. 2012., u Društvenom domu u Strmcu, održana je Programsko – izborna skupština GO HSS-a Sveta Nedelja. U uvodnom djelu programa predstavilo se Kulturno – umjetničko društvo „Strmec“. Strmčani su izveli koreografiju „Tri koraka sim, tri koraka tam“ te izveli himnu Republike Hrvatske i himnu Hrvatske seljačke stranke.

Skupštinu je otvorio predsjednik GO HSS-a, gospodin Dragutin Vinovrški Pentek, pozdravivši sve okupljene. Na Skupštini su prisustvovali župan Zagrebačke županije i predsjednik ŽO HSS-a mr. Stjepan Kožić, tajnica organizacije Hrvatsko srce gospođa Brigitte Berulec.

 
Martinje u Strmcu 2012. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 15:49

U utorak, 13. 11. 2012. godine, Kulturno – umjetničko društvo „Strmec“ proslavilo je blagdan Sv. Martina, u prostorijama Društvenog doma u Strmcu. Inače, blagdan svetog Martina slavi se 11. studenog, a za vinare je to najsvečaniji blagdan i posljednji u nizu od pet svetaca zaštitinika vina.

Obred krštenja mladog vina predvodio je biskup Miroslav, a ovogodišnja vinska kuma bila je dugogodišnja članica KUD-a Verica Kundrata. Biskup je krstio mošt riječima: “Mošte ja Te krstim u ime onoga koji te je proizveo, po Bakhusu Bogu vina i u ime sv. Martina njegova sina i Duha od kojeg mošt kuha.“, dok se kuma svečano obvezala da će čuvati vinsku čast i poštenje i izvršavati vinske zapovijedi. Krštenje je završilo prigodnim slavljem, uz svečanu večeru, vino, pjesmu i ples.

 
Martin je u Zagrebu 2012. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 07:42

Od 6. studenog, pa do 11. studenog, na glavnom zagrebačkom trgu održavala se manifestacija pod nazivom „Martin je u Zagrebu“, posvećena svetom Martinu, zaštitniku vinara i vinogradara. Manifestacija je održana 12. godinu zaredom, a na njoj brojni izlagači iz Zagrebačke županije predstavljaju svoja vina, tradicijska jela i običaje. Uz izlagače na manifestaciji su se pradstavili i brojni KUD-ovi iz okolice Zagreba.

Na poziv Zagrebačke županije, Kulturno – umjetničko društvo „Strmec“ po treći puta sjedelovalo je na martinjskim danima. KUD-ovci su uveseljavili sve posjetitelje sajma prigodnim dvosatnim programom. Strmčani su pokazali bogatstvo pjesama i plesova svetonedeljskoga kraja, te naravno bogatstvo svoje stoljetne narodne nošnje.

 
Izvorno u Bjelovaru 2012. PDF Ispis E-mail
Utorak, 30 Listopad 2012 07:52

U subotu 20. listopada, u bjelovarskom Domu kulture održana je manifestacija „Izvorno u Bjelovaru“. U organizaciji „Tradicijskog kulturnog centra“ iz Bjelovara, a pod pokroviteljstvom „Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara“, kulturno – umjetnička priredba održana je treću godinu za redom.

Manifestacija je okupila tri kulturno – umjetnička društva, domaćine, KUD „Bjelovar“, KUD „Seljačka sloga“ iz Preloga i KUD „Strmec“. Svako društvo predstavilo se dvijema koreografijama kojima su prikazali izvorne pjesme i plesove svoga kraja.

U prvom nastupu KUD „Strmec“ izveo je koreografiju „Tri koraka sim, tri koraka tam“, pjesme i plesovi svetonedeljskog kraja, dok se u drugom nastupu prisutnima predstavio muzički sastav KUD –a. Oba nastupa za scenu je pripremio prof. Miroslav Hriberski, voditelj društva.

 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Strana 11 od 36.
valid xhtml valid css