Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Božićno domjenak za profesore, učitelje i odgojitelje PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Siječanj 2013 12:49

U četvrtak, 13. prosinca 2012. godine, u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi u Samoboru, održan je već tradicionaklni Božićni domjenak za sve profesore, učitelje i odgojitelje u mirovini. Svake godine domjenak organizira Hrvatsko učiteljsko društvo Samobora i Svete Nedelje.

Prije samog domjenka održan je prigodni program na kojem je nastupio Revijski orkestar Kulturno – umjetničkog društva „Strmec“. Pod vodstvom Miroslava Hriberskog mag. mus., orkestar je izveo četiri skladbe: Lepa roža, Na te mislim, A što ćemo ljubav kriti i Mađarski čardaš. Uz orkestar KUD-a „Strmec“, još su se predstavili i profesori Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole svojim pjesmama, kao i učenici škole koji su ujedno i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru.

 
Svjetlost svete Lucije 2012. PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 16 Prosinac 2012 14:58

Svjetlost svete Lucije, tradicionalna strmečka manifestacija, održana je po 4. puta u nedjelju 9. prosinca 2012. godine. Program je započeo okupljanjem KUD-a "Strmec" i svih posjetitelja oko velikog bora ispred doma koji su okitili članovi DVD-a Strmec. Uz svijetlost svijeća i pjesmu, članovi KUD-a krenuli su u dvoranu. U kulturno umjetničkom djelu večeri predstavile su se sve sekcije KUD-a. Najprije su se predstavili najmlađi članovi, FA „Vrapčeki“ koji su izveli splet dječjih pjesma i plesova „Mali bratec Ivo“. Stariji članovi izveli su dvije koreografije: „Grojzdek vjesi“, pjesme i plesovi svetonedeljskog kraja i koreografiju „Kriči kriči tiček“, prigorske pjesme i plesovi. Obje koreografije za scenu je pripremio i uvježbao, voditej KUD-a, prof. Miroslav Hriberski. Igrokaz glumačke sekcije "Družina" ponovno je nasmijao i oduševio sve prisutne. Na kraju se predstavio Revijski orkestra društva, koji je u polusatnom programu oduševio sve prisutne. Pod vodstvom prof. Hriberskog orkestar je izveo desetak pjesama (Lepa roža, Na te mislim, Kad misec zablista, A što ćemo ljubav kriti, Mađarski čardaš, Prijatelji stari gdje ste . . .).

Nakon koncerta, nastavilo se druženje uz hranu i piće koje su za tu prigodu pripremili članovi LD "Jastreb" i ŠRD "Štuka" i podružnica umirovljenika Strmec. Zahvaljujemo svim udrugama koje su sudjelovale u ovoj hvalevrijednoj manifestaciji: MO Strmec, Podružnici umirovljenika Strmec, DVD-u Strmec, ŠRD "Štuka", NK "Savi", LD "Jastreb" kao i gradonačelniku Dragi Prahinu.

 
Sveti Nikola u Strmcu 2012. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 12 Prosinac 2012 08:33

Sveti Nikola biskup zaštitnik je djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta. Na Svetog Nikolu u četvrtak, 6. prosinca, članovi i članice Kulturno – umjetničog društva „Strmec“ prisustvovali su Svetoj misi, u kapelici Srca Isusova, u povodu blagdana zaštitnika svog mjesta.

Već tradiconalno KUD „Strmec“ pjesmom uveličavaju misno slavlje. Misu je predvodio župnik svetonedeljske župe Presvetog Trojstva, mr. Marijan Kušenić. U svojoj propovijedi osvrnuo se na život biskupa Nikole, na njegovo širenje dobrote i ljubavi. Sveti Nikola pomagao je nevoljnima i širio vjeru. Vlč. Kušenić je da u posebno je naglasio da u Godini vjere svi moramo širiti i čuvati našu vjeru po uzoru na sveca, zaštitnika Strmca. Sveti Nikola će se nastaviti slaviti i sljedećih godina u njegovom Strmcu uz svesrdnu potporu društva iz Strmca.

 
Strmečki mališani za sv. Nikolu 2012. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 12 Prosinac 2012 08:31

Već devetu godinu za redom, dječji zbor KUD-a „Strmec“, Strmečki mališani, nastupili su na priredbi uoči blagdana sv. Nikole. Tako su u subotu, 1. Prosinca, mališani razveselili brojnu dječju publiku koja je došla upoznati sv. Nikolu.

Zbog velikog broja posjetitelja, priredba je održana u 16 i u 18 sati. Na obje priredbe zbor je izveo tri pjesme: Baka i zima, Naša pjesma i Dođi sveti Nikola. Sve pjesme za Strmečke mališane napisao je Miroslav Hriberski, mag. mus.. Nakon pjevačkog djela, nastupio je Plesni klub „Balans“, koji je izveo predstavu za djecu Maca papučarica. Nakon predstave okupljeni mališani s velikim veseljem dočekali su sv. Nikolu.

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Strana 10 od 36.
valid xhtml valid css