Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Bijela nedelja je dan sloge 2014. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 07:31

Zajednica kulturno - umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje na Bijelu nedjelju je okupila sve svoje članice u Kerestincu.

Kao što je običaj Dan sloge je počeo već rano ujutro. Sveta misa održana je u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu, a predvodio ju je velečasni Dragutin Bubnjar. Misno slavlje uveličali su predstavnici KUD-ova iz Grada Svete Nedelje u narodnim nošnjama kao i članovi Kuburaškog društva Gromovnik u svojim odorama. Oni su i predvodili pjevani dio mise te pokazali kakve su im vokalne sposobnosti kada se udruže.

Druženje je nastavljeno uz ručak gdje su se izmjenjivala iskustva i iznosili planovi za budući rad. A dio svoga opusa predstavio je domaćin, KUD Kerestinec, u kratkom prigodnom programu.

Naglasak je bio na očuvanju tradicije i dobrih susjedskih odnosa koji su cilj svih udruga. Tradicionalno okupljanje tjedan dana nakon Uskrsa za cilj ima učvrstiti međusobnu suradnju. Amblem su preuzeli i sljedeće će godine sve zajedno udružiti članovi Kulturno - umjetničkog društva KUD Zvonko Lenard - Pikić iz Rakitja.

 
valid xhtml valid css