Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

8. Gradska smotra folklora PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 11:35

U kategoriji izvornog i dječjeg folklora KUD Strmec izborio je plasman na Županijsku smotru folklora.

U petak 6. lipnja u Strmcu je održana osma po redu Gradska smotra folklora. Nastupilo je šest kultrno - umjetničkih društava iz Svete Nedelje. Prikazali su svoj rad kroz koreografirani folklor, dječje pjesme, plesove i brojalice te kroz izvorni folkor svetonedeljskoga kraja. Njihove nastupe ocjenjivao je stručni žiri. Za pjesmu je bila zadužena gđa. Irena Miholić, ples je pratio gosp. Tvrtko Zebec, a nošnje gđa. Ivanka Ivkanec.

KUD Strmec prikazao je dječji folklor u postavki ˝Na pašu˝ gdje su kroz pjesmu, ples i igre prikazali kako su njihovi bake i djedovi kratili vrijeme čuvajući krave na ispaši. Stručni žiri ocjenio je njihov nastup kao odličnu autorsku koreografiju, pohvalio je spontanost i lijepo pjevanje te veselje s kojim su prikazali što su naučili te ih poslao u daljnje natjecanje.

Odrasla sekcija prikazala je pjesme i plesove svetonedeljskog kraja. Svirači su pohvaljeni za aktivno sudjelovanje u nastupu i koordiniranost s ostatkom društva. Također je pohvaljeno i pjevanje bez glazbene pratnje, a posebno su zapažene počimalje. Nošnje, za koje je zadužena Zorica Horvatić, bile su uredne i savršeno namještene kao i uvijek.

Uz KUD Strmec dalje se plasiralo i Kulturno društvo Sveta Nedelja u koreografiranom folkloru gdje su prikazali odličan dinamičan Linđo te njihova dječja sekcija sa postavkom ˝Imala sam puža muža˝ - dječje igre, pjesme i plesovi iz Posavine.

Na ovoj 8. Gradskoj smotri folklora doista je pobjedio folklor, što je na početku i predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje gsp. Maračić poželio.

 
valid xhtml valid css